Wczoraj zakupiłam mrożone maliny.
Wieczorem ugotowałam w niewielkiej ilości wody i powstał delikatny
aczkolwiek kwaśny mus. Dodatek do kaszek, jogurtów czy twarożków.
Maliny podajemy dzieciom po ukończeniu
6miesiąca.
Składniki:
- pół kilograma malin (świeżych
lub mrożonych)
- około 2szklanki wody
Gotujemy:
Świeże maliny przebieramy i myjemy.
Mrożone wrzucamy do garnka i zalewamy wodą. Gotujemy do rozpadu
owoców i czekamy aż woda odparuje.
Przecieramy przez sito i porcjujemy gotowy mus.
Uwaga:
Danie można mrozić.
Strasznie podobają mi się twoje pojemniczki do mrożenia. Gdzie można je dostać
OdpowiedzUsuńTo są jednorazowe pojemniczki do dresingu...Szukaj w sklepach z opakowaniami dla gastronomii, w makro też powinny być.
OdpowiedzUsuńNajbardziej odpowiadają mi te o pojemności 100ml.
Super. Spróbuje w makro je upolować. Dzięki za odpowiedź
Usuń