Skoro dzieciom podajemy mięso
bez wywaru to i rosołu należałoby unikać.
Robię wyjątek...raz na 2 tygodnie.
Wywar rodzinny rozrzedzam wodą i Natalka zjada ze smakiem z
makaronem lub lanymi kluseczkami. Ale żeby nie było, że do złego Was namawiam niech będzie to danie pro forma po ukończeniu 12miesiąca.
Rosołu Was uczyć gotować nie będę
bo w każdym domu rosół ma ten jedyny, najlepszy smak.
Lane kluseczki też pewnie umiecie
robić, ale dla tych co nie znają poniżej podpowiedź.
Składniki:
- jajko
(w zależności od wieku
dziecka samo żółtko lub całe jajko)
- mąka
Gotujemy:
Jajko wbijamy do kubka dodajemy tyle mąki aby otrzymać konsystencję gęstej śmietany, mieszamy żeby nie było grudek i
wlewamy na gotującą się zupkę. Im szybciej będziemy mieszać
zupę podczas wlewania tym drobniejsze będą kluski.
Uwaga:
Doskonały dodatek do zupek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz