piątek, 29 marca 2013

MALINY W ROLI GŁÓWNEJ

Wczoraj zakupiłam mrożone maliny. Wieczorem ugotowałam w niewielkiej ilości wody i powstał delikatny aczkolwiek kwaśny mus. Dodatek do kaszek, jogurtów czy twarożków.
Maliny podajemy dzieciom po ukończeniu 6miesiąca.

Składniki:
- pół kilograma malin (świeżych lub mrożonych)
- około 2szklanki wody

Gotujemy:
Świeże maliny przebieramy i myjemy. Mrożone wrzucamy do garnka i zalewamy wodą. Gotujemy do rozpadu owoców i czekamy aż woda odparuje.
Przecieramy przez sito i porcjujemy gotowy mus.

Uwaga:
Danie można mrozić.

3 komentarze:

  1. Strasznie podobają mi się twoje pojemniczki do mrożenia. Gdzie można je dostać

    OdpowiedzUsuń
  2. To są jednorazowe pojemniczki do dresingu...Szukaj w sklepach z opakowaniami dla gastronomii, w makro też powinny być.
    Najbardziej odpowiadają mi te o pojemności 100ml.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Super. Spróbuje w makro je upolować. Dzięki za odpowiedź

      Usuń