Wiedzieliście, że kalarepę można
podawać już po ukończeniu 6miesiąca?
Wcześniej nie było krajowej kalarepy
więc dopiero teraz debiutowała w naszych obiadkach.
Tym razem zupka dorosła gotowana przez
babcię. Smakuje wszystkim :)
Składniki:
- młoda kalarepa marchew
- korzeń
pietruszki
- ziemniak
- śmietana słodka
- wywar mięsny
Gotujemy:
Nie będę się rozwodzić bo to zwykła
warzywna zupa.
Warzywa myjemy i kroimy w kostkę,
kalarepę razem z listkami! Gotujemy do miękkości w bulionie
mięsnym i na koniec zaciągamy słodką śmietaną.
Uwaga:
Natalce podusiłam warzywa widelcem i
nie miała problemu z jedzeniem.
Młodszemu dziecku wystarczy porcję zblendować. Możemy warzywa ugotować na wodzie i dodać mięso w ilości odpowiedniej dla wieku
Młodszemu dziecku wystarczy porcję zblendować. Możemy warzywa ugotować na wodzie i dodać mięso w ilości odpowiedniej dla wieku
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz