środa, 15 maja 2013

ZUPA KALAREPOWA

Wiedzieliście, że kalarepę można podawać już po ukończeniu 6miesiąca?
Wcześniej nie było krajowej kalarepy więc dopiero teraz debiutowała w naszych obiadkach.
Tym razem zupka dorosła gotowana przez babcię. Smakuje wszystkim :)

Składniki:
- młoda kalarepa marchew
- korzeń pietruszki
- ziemniak
- śmietana słodka
- wywar mięsny

Gotujemy:
Nie będę się rozwodzić bo to zwykła warzywna zupa.
Warzywa myjemy i kroimy w kostkę, kalarepę razem z listkami! Gotujemy do miękkości w bulionie mięsnym i na koniec zaciągamy słodką śmietaną.

Uwaga:
Natalce podusiłam warzywa widelcem i nie miała problemu z jedzeniem.
Młodszemu dziecku wystarczy porcję zblendować. Możemy warzywa ugotować na wodzie i dodać mięso w ilości odpowiedniej dla wieku


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz