Dziś w menu Natalki zadebiutował
arbuz. Powiem krótko-był płacz jak się skończyło...
Arbuza możemy podawać po ukończeniu
9miesiąca.
Składniki:
- arbuz około100g
- połowa banana
- miarka melka modyfikowanego lub z
piersi
- czubata łyżeczka otrębów
owsianych
Gotujemy:
Z arbuza usuwamy pestki i blendujemy.
Odkładamy 2łyżki do filiżanki i lekko podgrzewamy aby rozpuścić
mleko modyfikowane. Do reszty arbuza dodajemy banana, blendujemy.
Całość mieszamy z mlecznym roztworem
i otrębami.
Uwaga:
Danie bez mleka można mrozić i myślę
że gdyby dodać do tego jogurt naturalny i w czasie zamarzania kilka
razy przemieszać byłyby całkiem smaczne i zdrowe lody.
Wojciech jadł ostatnio sorbet arbuzowy. Aż mu się uszy trzęsły
OdpowiedzUsuńTaki zmrożony?
OdpowiedzUsuń