Schab ze śliwką, przyznam że przepis
zainspirowany daniem słoiczkowym kolegi Natalki.
Składniki:
- kawałek schabu bez kości
- kilka śliwek suszonych
niesiarkowanych
- majeranek
Gotujemy:
Dzień wcześniej schab natrzeć
majerankiem, naszpikować śliwkami i piec w 220stopniach, czasu
pieczenia Wam nie podam bo zależy on od wielkości mięsa.
W przeciwieństwie do wczorajszego
przepisu dziś pieczemy bez folii, mięso wychodzi wtedy bardziej kruche i
jest łatwiejsze do podawania.
Podajemy:
Sam schab nie może być daniem samym w
sobie, tak więc:
Ukroić plaster schabu w ilości
odpowiedniej do wieku dziecka, posiekać.
Ugotować kaszę np. jęczmienną, pod
koniec gotowania dodać posiekany schab, wymieszać.
Podawać z
gotowaną marchewką skropione dowolnym tłuszczem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz