W nocy zrobił mi się serek
jogurtowy...Sam z niewielką pomocą.
Jest kremowy, idealny do smarowania
pierwszych kanapek maluszka gdy takowe zaczyna zajadać.
Kiedy to było u Was?
Składniki:
- jogurt naturalny im tłuściejszy
tym lepiej (może być typu greckiego)
„Gotujemy”:
Jogurt wylewamy na drobne sitko, użyłam
takiego do zaparzania herbaty. Zostawiamy przez noc w lodówce żeby
odciekła woda. Warto użyć tłustego jogurtu wtedy niewiele nam
wody ucieknie. Taki light pewnie cały by przeleciał przez sito ;)
Uwaga:
Poszperałam w różnych informacjach
na temat dodatków do sera:
Rzeżucha po ukończeniu 9miesiąca
Szczypiorek po ukończeniu 9miesiąca
Rzodkiewka po ukończeniu 12miesiąca
Oczywiście nie podajemy nowalijek zaraz gdy pokażą się na rynku, przyśpieszaczy wzrostu dzieci nie potrzebują.
Witam, nominowałam Cię do LIEBSTER AWARD – zapraszam do mnie po szczegóły: http://mamablogujepl.blogspot.com/ Pozdrawiam
OdpowiedzUsuń