poniedziałek, 3 czerwca 2013

ZUPA OWOCOWA

Zupa owocowa w ilości dla całej rodziny...idealna na ciepłe dni jeśli takowe w tym roku w ogóle nadejdą.

Składniki:
- 0,5l wody
- mieszanka owoców, może być mrożona około 750g
- czubata łyżka mąki ziemniaczanej lub opakowanie kisielu  

Gotujemy:
Owoce gotujemy aż zaczną się rozpadać. Mąkę lub kisiel rozrabiamy w 100ml zimnej wody i wlewamy na gotującą się zupę.
Podawać z makaronem łazanki.

Uwagi:
Dla pewności dobrze porcję owoców dla malucha podusić widelcem...często w gotowych mieszankach można trafić na pestki.
Danie można mrozić.

2 komentarze:

  1. Jakoś do zupy owocowej nie jestem przekonana, bardziej bym ją wykorzystała jako deserek bez makaronu, ale oczywiście to rzecz gustu co kto lubi :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. przepis jest otagowany "deser" tak też Natalka zjadła. Gdy jest ciepło my, duże dzieci jadamy na obiad.

    OdpowiedzUsuń