poniedziałek, 16 lutego 2015

KASZA JAGLANA Z AROMATYCZNYM JABŁKIEM

O kaszy jaglanej zrobiło się głośno już dość dawno. Przyznam się, że przy karmieniu Natalki jakoś po nią jeszcze nie sięgałam. Michaś zaczął jeść jaglankę jak skończył 9mc ale w internecie czytałam, że nawet dla 4miesięcznego dziecka to wartościowa pozycja w żywieniu. Najlepiej będzie zapytać swojego pediatrę co on myśli o kaszy jaglanej dla małych brzuszków.

Dziś kasza jaglana z duszonym jabłkiem. W smaku całość przypomina tradycyjny ryż z jabłkami.


Składniki:
- kasza jaglana ugotowana według przepisu na opakowaniu
- średnie jabłko
- szczypta cynamonu
- kilka rodzynek niesiarkowanych
- kilka łyżek wody lub soku jabłkowego

Gotujemy:
Jabłko obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Przekładamy do garnuszka dodajemy rodzynki i cynamon. Całość dusimy w wodzie lub w soku jabłkowym do miękkości. Zajmie to kilka minut od momentu zagotowania.
Do miseczki przekładamy kaszę w odpowiedniej ilości dla naszego dziecka a na wierzch układamy jabłka.

Uwaga:
Możemy użyć jabłka pieczonego z tego przepisu KLIK

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz