O kaszy jaglanej zrobiło się głośno
już dość dawno. Przyznam się, że przy karmieniu Natalki jakoś
po nią jeszcze nie sięgałam. Michaś zaczął jeść jaglankę jak
skończył 9mc ale w internecie czytałam, że nawet dla
4miesięcznego dziecka to wartościowa pozycja w żywieniu. Najlepiej
będzie zapytać swojego pediatrę co on myśli o kaszy jaglanej dla
małych brzuszków.
Dziś kasza jaglana z duszonym
jabłkiem. W smaku całość przypomina tradycyjny ryż z jabłkami.
Składniki:
- kasza jaglana ugotowana według
przepisu na opakowaniu
- średnie jabłko
- szczypta cynamonu
- kilka rodzynek niesiarkowanych
- kilka łyżek wody lub soku
jabłkowego
Gotujemy:
Jabłko obieramy i kroimy na mniejsze
kawałki. Przekładamy do garnuszka dodajemy rodzynki i cynamon.
Całość dusimy w wodzie lub w soku jabłkowym do miękkości.
Zajmie to kilka minut od momentu zagotowania.
Do miseczki przekładamy kaszę w
odpowiedniej ilości dla naszego dziecka a na wierzch układamy
jabłka.
Uwaga:
Możemy użyć jabłka pieczonego z
tego przepisu KLIK
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz