Łosoś w postaci sosu do ziemniaków,
ryżu, kaszy dla maluchów po ukończeniu 12miesiąca.
Składniki:
- łosoś w ilości odpowiedniej dla
wieku dziecka
- czubata łyżka posiekanego
koperku
- 150ml wody
- łyżeczka mąki
- łyżka słodkiej śmietany
- odrobinka soli i pieprzu
Gotujemy:
Łososia oczyszczamy z ości i skóry,
gotujemy we wodzie z odrobinką soli i pieprzu. Jeśli zależy nam na
większych kawałkach ryby to wyciągamy ją po ugotowaniu. Do
gotującego się wywaru dodajemy koperek. Mieszamy mąkę ze śmietaną
i wlewamy do wywaru (wlałam do wrzącego i się nic nie zważyło).
Mieszamy i odstawiamy, dodajemy łososia w kawałkach jakie chcemy
podać dziecku.
Uwaga:
Aby posiłek był kompletny podawać z
dowolną jarzyną (marchew, burak, brokuł). Danie można mrozić.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz