czwartek, 3 października 2013

SOS KOPERKOWY Z ŁOSOSIEM

Łosoś w postaci sosu do ziemniaków, ryżu, kaszy dla maluchów po ukończeniu 12miesiąca.


Składniki:
- łosoś w ilości odpowiedniej dla wieku dziecka
- czubata łyżka posiekanego koperku
- 150ml wody
- łyżeczka mąki
- łyżka słodkiej śmietany
- odrobinka soli i pieprzu  

Gotujemy:
Łososia oczyszczamy z ości i skóry, gotujemy we wodzie z odrobinką soli i pieprzu. Jeśli zależy nam na większych kawałkach ryby to wyciągamy ją po ugotowaniu. Do gotującego się wywaru dodajemy koperek. Mieszamy mąkę ze śmietaną i wlewamy do wywaru (wlałam do wrzącego i się nic nie zważyło). Mieszamy i odstawiamy, dodajemy łososia w kawałkach jakie chcemy podać dziecku.

Uwaga:
Aby posiłek był kompletny podawać z dowolną jarzyną (marchew, burak, brokuł). Danie można mrozić.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz